Telefon:+36 1 789 01 11
E-mail:info@elgelectronic.hu
Facebook
Google+
Youtube
Blogger
Flickr
Pinterest
Twitter
Tweets by ELGelectronic
Menü

TELEFON: (1) 789 01 11


Forrasztástechnikai eszközök 24 órán belüli szállítással.
Mások még pakolnak, mi már Önnél vagyunk!

A Kontakt Chemie spray megkönnyíti munkáját!

A Kontakt Chemie spray megkönnyíti munkáját! Mi a titkuk a Kontakt Chemie spray-knek? A termékek komoly vegyipari tapasztalattal rendelkező gyártók keze alól kerülnek ki, és rendkívül hasznos tulajdonságokkal rendelkeznek.

Igen tiszta összetevőket tartalmaznak, a ballasztanyagok mértéke pedig minimális. A hajtógáz arányához mérten nagy mennyiségű töltőanyaggal rendelkeznek, illetve környezetbarát széndioxiddal működnek. Ezen kívül nagy koncentrációjú aktív hatóanyaggal bírnak, ezáltal csak elenyésző mennyiségben tartalmaznak adalékanyagokat, például oldószert.

Miért olyan fontos a Kontakt Chemie spray-hez használt anyagok tisztasága? Ha a kötések kezelésére szolgáló spray csak 1% nem kívánatos anyagot tartalmazna, azt még valószínűleg használat közben nem vennénk észre. Azonban egy idő után könnyen megtörténhet, hogy ezek a nem kívánatos anyagok oxidálódnak, és ennek következtében csökken a kötések élettartama.

Válassza Ön is a Kontakt Chemie spray-t, és dolgozzon rendkívüli precizitással! Ebben a kiváló minőségű kötést elősegítő spray-ben nem fog csalódni, rendelje meg Ön is, és tegye hatékonyabbá a munkát!A lágy-, illetve keményforrasztásról bővebben

A lágy-, illetve keményforrasztásról bővebben A forrasztás során két anyag között csak felületi kapcsolódás (diffúzió) jön létre. A forrasztáshoz minden esetben gondosan kell megválasztanunk a felhasznált anyagot attól függően, hogy lágy- vagy keményforrasztást szeretnénk alkalmazni.

Lágyforrasztás alatt a 450 C° alatti forrasztásokat értjük, melyekhez elegendő egy egyszerű forrasztópáka is. Az ilyen jellegű forrasztásokhoz általában a forrasztó ón vagy a különböző forrasztó rudak jelentenek megfelelő megoldást. Keményforrasztásról 500 C° felett beszélhetünk. Itt már helyet kapnak a szokványos forraszanyagok mellett a különböző oxigén-gáz keverékű forrasztó berendezések is.

A kettő eljárás közötti különbség a kötés ellenállásában keresendő. Ha egyszerű, kis fizikai igénybevételnek kitett anyagot forrasztunk, akkor a lágyforrasztást érdemes alkalmaznunk. Viszont, ha nagyobb ellenállású, masszívabb kötésű forrasztásra van szükségünk, a keményforrasztás lesz a jó választás.

Nálunk mindent megtalál, amire csak a különböző jellegű forrasztó munkálatok során szüksége lehet! Forduljon hozzánk bizalommal!Forrasztás, kizárólag minőségi termékekkel!

forrasztás Sok esetben, ha forrasztás kerül szóba, az emberek a hatalmas vasszerkezetek készítésére asszociálnak. Pedig a modern elektronikai vívmányok világában, a legtöbbször használt forrasztástechnikai eszközök a különböző elektromos elemeken kerülnek alkalmazásra. Ezek a sokszor nanométer pontossággal kialakított alkatrészek gondos precizitást és alaposságot igényelnek, így forrasztásuk sem történhet akármilyen forrasztó eszközzel.

Minőségi forrasztástechnikai eszközt találni bonyolult feladat, ha nem vagyunk tisztában a megkövetelt kialakítással. Ám cégünk megkönnyíti a döntést az Ön számára! Kínálatunkban ugyanis minden munkafolyamathoz speciálisan kialakított, egyedi és minőségi termékek találhatóak, melyek a tökéletes munka elvégzéséhez szükségesek!

Ne bízza Ön se a véletlenre, és válasszon forrasztástechnikai eszköz kínálatunkból, hogy a legaprólékosabb munkafolyamat is gördülékenyen folyhasson! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken!A forrasztási elszívás jelentősége

forrasztás A forrasztáshoz hozzátartozik a füstök és gőzök keletkezése. Ezt a folyasztószer okozza, és nem csak az egészségre káros, hanem forrasztási elszívó hiányában egy esetleges munkavédelmi ellenőrzéskor jelentős bírságra is számíthatunk.

A folyasztószerből a forrasztási hő hatására egy úgynevezett kolofónium nevű anyag jut a levegőbe, ami irritálja a légzőszerveket, a nyálkahártyát, valamint szem- és bőrirritációt okoz. Hosszú távon károsítja a tüdőt és a légutakat. A munkáltatónak saját, cége és dolgozói érdekében is gondoskodnia kell forrasztási elszívóról.

Az elszívásra sok helyen használnak aktívszenes szűrővel kiegészített ventilátort. Ez azonban csak az esetek nagyon kis részében nyújt megfelelő védelmet: ha nagyobb területen kevés forrasztás zajlik egyszerre, megfelelő lehet, azonban nagyon oda kell figyelni az elhelyezésére, hogy hova fújja pontosan a levegőt!

Forduljon hozzánk bátran kérdéseivel, ha forrasztási elszívót szeretne vásárolni! Weller elszívók széles választékával várjuk!Forrasszon velünk!

Nem kell ahhoz maximalistának lenni, hogy tudjuk, érdemes mindenből a legkimagaslóbb minőséggel rendelkező terméket választani ahhoz, hogy aztán az azzal elvégzett munka eredménye is hasonlóképp kimagasló legyen.

Nincs ez másként a forrasztástechnika világában sem. A forrasztás tevékenysége megkívánja a szakértelmet és az anyagok ismeretét, nem kevésbé a megfelelő eszközök használatát. Ahhoz, hogy egy forrasztás valóban tartós maradjon, az anyagok, részletek esztétikusak legyenek és ne kelljen a munkafolyamatot megismételni, olyan berendezésekre, kiegészítőkre van szükség, melyek már bizonyítottak.

Webáruházunk pontosan ilyen forrasztástechnikai eszközöket kínál, minden, a munkájára igényes szakembernek. Keressen fel minket bizalommal, és vásárolja meg a forrasztó pákát, forrasztó pasztát az összes többi alkatrésszel, berendezéssel együtt, tőlünk! Nálunk nem csupán a minőség, de a gyorsaság is kulcsfontosságú, így ha tőlünk rendel, a terméket már 24 órán belül kézhez veheti!Forrasztási kisokos!

Forrasztástechnikai eszközA forrasztástechnika rendkívül hasznos tevékenység, hiszen segítségével fémek között oldhatatlan kötést készíthetünk.

Mikor forrasztunk, mindig egy olyan anyaggal dolgozunk, mely az alapanyagtól különbözik, és kisebb forráspontú - ezt forraszanyagnak hívjuk. Akkor forraszthatunk meg jól egy anyagot, a forrasztópáka segítségével, amikor a forraszanyag és az alapfém a forrasztás hőmérsékletén oldják egymást. Itt fontos megjegyezni, hogy a réz oldja az ezüstöt, így ezüstöt rézzel jól forraszthatunk, viszont az ezüst és a vas nem oldják egymást, ám mégis jól lehet velük dolgozni.

Forrasztástechnikai eszköz vásárlásán gondolkodik? Forrasztó rúdra, esetleg pasztára lenne szüksége? Nálunk ezeket mind megtalálja, sőt, mindent, amire csak a forrasztáshoz szüksége lehet!Amit a forrasztóanyagokról tudni érdemes

Forrasztástechnikai eszközA forrasztási folyamatnak számos kelléke van. A forrasztóanyagot napjainkban még túlnyomórészt az ón és ólom összetételű, esetleg kis mennyiségben rezet vagy ezüstöt is tartalmazó forrasztó ónok képviselik.

A forrasztó ónok hagyományos gyantát, vagy flexet tartalmaznak, kiadástól függően egy és öt közötti csatornában, melyek a forrasztási művelet elengedhetetlen kellékei. Elektronikai forrasztásokhoz a vékonyabb ónok is megfelelőek, azonban az üveglapok közötti folyamatos ónozáshoz már jóval vastagabb ónhuzalra van szükségünk.

Ugyan a híresztelések szerint az ipari felhasználásból száműzni fogják az ólom tartalmú forrasztó ónokat, a szakértők szerint a környezetvédelem jegyében ólom-mentesített, új ónok olvadáspontja magasabb lesz, ezért nagyobb teljesítményű forrasztó pákákra lesz szükség, ugyanazon forrasztási munkák elvégzéséhez.

Ám amíg ez bekövetkezik, ha Önnek is megbízható, minőségi forrasztástechnikai eszközökre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal és válogasson széles kínálatunkból!Mit érdemes tudni a folyasztószerekről?

Forrasztástechnikai eszközForrasztáskor szükség van úgynevezett folyató vagy folyasztószerre. Ennek két feladata van: az elsődleges, hogy a forrasztandó felületet megtisztítja a rárakódott szennyeződésektől, a másik fontos szerepe pedig a forrasztás helyének védelme a magas (forrasztás alatti) hőmérsékleten az oxidációtól.

A folyasztószer vásárlásakor azt kell tudnunk, hogy lágy vagy kemény forrasztáshoz szeretnénk-e majd használni, fontos ugyanis, hogy az olvadáspontja kisebb legyen, mint a forraszanyagé. A folyasztószer általában kloridvegyület, ami fémkloriddá alakítja a fémoxidokat. Lágyforrasztáskor a fémkloridok folyékonyak lesznek.

Lágyforrasztás esetén a legnépszerűbb folyasztószer a cink-klorid és az ammónium-klorid, ezeket a forrasztás után el kell távolítani. A keményforrasztáshoz általában bóraxot használunk.

A fenyőgyanta, vagyis kolofónium az elektromos forrasztáshoz kiváló, és a dezoxidáció miatt magától eltűnik, ezért nem kell külön foglalkoznunk vele.

Forrasztástechnikai eszközökre van szüksége? Forduljon hozzánk! Forrasztó rudak, forrasztó paszták és a folyasztószerek széles kínálatával várjuk!Érdekesség: a forrasztástechnika története

Forrasztástechnika A forrasztástechnika története egészen az ókorig nyúlik vissza. Nézzük meg ezt kicsit bővebben:Azóta óriási fejlődésen ment keresztül a lágy- és a keményforrasztás technikája. A kohászat tökéletesítésével sok új fémet és ötvözetet ismertek meg, és ezek forrasztóanyagként is kiválóan viselkedtek.

Forrasztástechnikával kapcsolatban keressen minket bizalommal!Hasznos tanácsok: A forrasztópáka tisztítása

Ha szeretné, hogy forrasztópákája minél hosszabb életű legyen, nagyon fontos, hogy eszközét rendszeresen megtisztítsa. Hogy hogyan? Az alábbiakban röviden összefoglaljuk:

Sokan a forrasztóvízre esküsznek, amely egyszerű cink-klorid oldat, házilag is előállítható, csak nagyfokú óvatosságot igényel. Egységnyi tömény sósavban annyi cinket fel kell oldani, míg az oldat telített nem lesz. Ebbe az anyagba mártva a forrasztópákát könnyedén megszabadulhatunk a szennyeződésektől, és az eszköz is hatékonyabb lesz.

Forrasztás közben érdemes egy kisebb szivacsot használni, amit benedvesítünk, majd egy határozott és gyors mozdulattal végighúzzuk rajta pákát. Vigyázat, nem szabad túl sokáig hozzáérinteni a hegyet, mert pont az ellenkező hatást fogjuk kiváltani, mint amit szeretnénk.

Előfordulhat, hogy az ón bevonat megkopik kissé, amely könnyen a pákahegy végét jelentheti. Ilyenkor érdemes friss gyantás ónnal befolyatni, majd az enyhén vizes szivacson lehúzni. Ha az ón a sokadik tisztításra sem marad meg a pákahegyen, javasoljuk a Kalmopyrin terápiát: a forrasztóhegyet bele kell nyomni az említett gyógyszer tablettába, miközben ónnal kenegetjük.

Forrasszon Ön is hatékonyan és biztonságosan, forrasztástechnikai eszközökért pedig bátran keressen fel minket!Hogy a gyártási folyamatok gördülékenyek lehessenek

Korunk fejlettségének egyik velejárója, hogy az elektronika egyre több területet hódit meg magának. A mai gépjárművek többségében már nagyobb arányban fedezhető fel elektronikai alkatrész, mint mechanikus. Ennek ugyan számtalan előnye létezik, ám előállításuk nem egyszerű feladat, fontos, hogy minőségi forrasztástechnikai eszközöket alkalmazzunk!

A gépjárműgyártásban egyre nagyobb szerepet játszó forrasztástechnikai eszközöknél létfontosságú, hogy megbízhatóan működjenek. Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkezik autóipari beszállítással kapcsolatban! Minőségi eszköz kínálatunk segíti a munkafolyamatok gördülékenyebbé tételét!

Ha Önnek is megbízható forrasztástechnikai eszközökre lenne szüksége, autóipari beszállítással, hogy az Ön által gyártott gépjármű alkatrészek kifogástalanok lehessenek, forduljon hozzánk bizalommal! Egyedülálló ajánlatokkal és széles kínálattal várjuk! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeink valamennyién!A forrasztásról kezdőknek

A forrasztáshoz első lépéseként szerezzük be a szükséges eszközöket, vagyis a forrasztópákát, forraszanyagot, szivacsot, amivel meg lehet tisztítani az eszközöket, illetve ónszippantó pumpát.


Minőségi eszközökkel hatékony munkát végezhet akár első alkalommal is. Forduljon hozzánk bizalommal, és vásárolja meg forrasztástechnikai eszközeit tőlünk!A forrasztástechnika otthon és az iparban

Férfiak ezrei számára a legkedvesebb időtöltések egyike, mikor bezárkózhatnak műhelyeikbe, garázsaikba, saját kis birodalmukba, ahol hosszú órákig barkácsolhatnak, fúrhatnak-faraghatnak, megbütykölhetik az autót, vagy létrehozhatnak valami egyedit, valamit, amit sajátjukénak érezhetnek. Az otthoni barkácsoláshoz is fontosak a legjobb minőségű szerszámok, forrasztópákák.


Ha olyan eszközökkel dolgozna, melyeket a nagyobb vállalatoknál, ipari létesítményeknél használnak, ha otthon is olyan minőséggel szeretne forrasztani, ahogy a szakma legjobbjai teszik, akkor nézzen szét kínáltunkban és vásároljon forrasztó ónt, forrasztó rudat! Ha szakértők munkájával fémjelzett forrasztástechnikai eszközök iránt érdeklődik, akkor nálunk jó helyen jár!


Webáruházunkban olyan minőségi forrasztópákák, forrasztóasztalok széles választéka várja, melyek nemcsak az otthoni, de még az ipari felhasználásrais kiválóan alkalmasak.


Bővebb információkért és ajánlatokért érdeklődjön elérhetőségeinek!Forrasztó ón használata a forrasztóiparban

Milyen teendőket kell mindenképpen elvégeznie, hogy precíz és jó vezetőképességű forrasztást kapjon eredményül?Először is nagyon fontos, hogy a fémrészeket megtisztítsa, melyet végezhet acélgyapjúval, vagy csiszolóval, de a zsíroldók és az alkoholok is kiválóan megtisztítják a fémet. Ahhoz, hogy a munkaasztal tiszta maradjon, fontos, hogy ne használjon túl sok ónt. A felesleges ón mennyiség rövidzárlatot is okozhat, ami a szerkezeti elemeket rendkívül károsítani tudja.


A forrasztó ón használatakor a forrasztópákát jól be kell ónozni, azaz a forrasztópáka hegyét kell bevonni vele. A túlmelegedés és a megégett ón hatására reveképződések alakulhatnak ki, amiket egy nedves szivaccsal érdemes eltávolítani.


A forrasztó ón használata általában kisebb installációk során javasolt, de vannak más alkalmazási területek is, ahol kiválóan szolgál a forrasztó ón alkalmazása.


Forrasztással kapcsolatos kérdéseivel, és kiváló minőségű forrasztástechnikai eszközökért forduljon hozzánk bizalommal!A forrasztás menete és a Weller pákahegy

A forrasztás megkezdéséhez különböző forrasztástechnikai eszközökre lesz szükségünk, elsősorban egy minőségi forrasztó pákára - ideális választás a Weller páka - és valamilyen forraszanyagra, amivel forrasztani szeretnénk. Emellett érdemes egy nedves szivacsot előkészíteni, a pákahegy munka közbeni tisztásához, valamint egy ónszippantó pumpára is szükségünk lehet, a felesleges forraszanyag eltávolításához.


A forrasztás megkezdéséhez fontos felmérnünk környezetünket, hiszen a folyamat igen tűzveszélyes, ezért távolítsunk el minden gyúlékony anyagot. Ezután jöhet a forrasztó páka bekapcsolása, melynek megfelelő hőmérsékletéről a pákahegy segítségével tájékozódhatunk: ha odaérintjük a forraszanyaghoz, és az megolvad, akkor elértük az ideális hőfokot. Ekkor kezdhetjük meg a forrasztást. Érdemes a pákahegyet gyakran ellenőrizni, ha esetleg túl sok forraszanyag kerül rá, tisztítsuk meg mielőbb!


Ha kiválóan működő, minőségi pákahegyet szeretne, rendeljen webshopunkról Weller pákahegyet, és élvezze a hatékony munkát termékünk segítségével!Elektronikai csipesz a precíz munkavégzéshez

Elektronikai csipesz a precíz munkavégzéshez Elektronikai szakterületen dolgozik, és szeretne mindig könnyed, gyors és precíz munkát végezni?


Az elektronikában nélkülözhetetlen a precíz munka, hogy minden pontosan a helyére kerüljön, és ezt az ember szabad kézzel nem feltétlenül tudja mindig megcsinálni. Sokszor a legapróbb helyekhez kell hozzáférni, és szakszerűen kezelni az alkatrészeket.


Az ilyen munkák során tehát elengedhetetlen egy elektronikai csipesz használata, mely egy kézzel is könnyen kezelhető. A legapróbb műveletek is elvégezhetők vele, a gyártástól a kisebb alkatrészek kezeléséig bármilyen tevékenység során hasznos társ a mindennap teendők ellátásában.


Az elektronikai csipesz megkönnyíti a munkát, és felgyorsítja a tempót! Termékeink között megtalálja az igényeinek megfelelő méretű és kivitelezésű darabot, mellyel a munka még hatékonyabban végezhető. Nézzen körül széles kínálatunkban, és rendeljen bátran elektronikai csipeszt is, illetve kérje bizalommal munkatársaink segítségét a választásban!Miért elengedhetetlen a forrasztási elszívók használata?

Miért elengedhetetlen a forrasztási elszívók használata? Forrasztási elszívókra szükségünk van, de, hogy kiderüljön, miért, először abba kell beleásnunk magunkat, hogy miért fontos maga a forrasztási füstelszívás.


A forrasztásnak sajnos velejárója a füstképződés. A folyasztószerek a tettesek elsősorban, ezek rendszerint veszélyes anyagok, amelyek további veszélyesebb elemeket bocsátanak a belélegezendő levegőbe - némely még kolofóniumot is, ami a foglalkozási asztma elsődleges okozója. A tüdő és a légutak mellett a nyálkahártyákat is megtámadhatják ezek az anyagok, de ugyan így okozhatnak különböző bőrirritációkat is.


Rendívül fontos tehát, hogy ezeket a káros részecskéket hatékonyan elszívjuk mind munkatársaink egészsége, mind pedig a munka gördülékenysége végett.

Ahhoz általában, hogy hatékonyan felvegyük a harcot, megfelelő szűrőberendezésekre is szükségünk lesz. Nem csak minőségi, aktív szenes szűrőt kell vásárolnunk, hanem egy részecskeszűrőt is.

Ha forrasztástechnikával foglalkozik, és szeretne hatékony, precíz elszívótechnikát kiépíteni munkahelyére, vegye fel cégünkkel a kapcsolatot és együtt garantáltan megtaláljuk a megfelelő megoldást!Túl magas a forrasztóállomás ára? Nálunk nem!

Túl magas a forrasztóállomás ára? Nálunk nem! Akik forrasztástechnikával foglalkoznak, sajnos sokszor kerülnek abba a kellemetlen helyzetbe, hogy vagy sokat kell fizetniük egy termékért, vagy be kell érniük az ócskább minőséggel. Ám mi azon a véleményen vagyunk, hogy nem kell mindent túlárazni csak azért, mert kiváló kvalitású. Jó lenne, ha forrasztóállomás ára is elérhető lenne? Nézzen szét nálunk!


A forrasztóállomás ára esetében is odafigyeltünk arra, hogy az eszköz értékének arányában reális összeget szabjunk, így Önnek nem kell attól tartania, hogy feleslegesen túlárazott megoldásra költi a pénzét. Alapvetően fontosnak tartjuk, hogy vásárlóink csak olyan termékekhez juthassanak hozzá nálunk, amikben nincs kivetni való, hiszen fontos számunkra ügyfeleink elégedettsége – ez a nálunk kapható forrasztóállomások ára és minősége kapcsán is nyomon követhető.


Keressen minket Ön is bizalommal ajánlatunkért, ha szeretne jól járni! Megéri termékeink közül rendelnie forrasztástechnikai eszközöket!Mi alapján döntsünk pákavásárlás előtt?

Mi alapján döntsünk pákavásárlás előtt? Silány minőségű forrasztópákával jelentősen megnehezítjük a dolgunkat, hiszen nem tudunk pontosan dolgozni vele, ezáltal pedig rengeteg plusz munkát teremtünk magunknak. Az áron kívül azonban van még néhány dolog, mellyel jobban megérthetjük, milyen is a minőségi forrasztópáka.Ha meggyőztük, hogy érdemes minőségi, precíz munkaeszközbe fektetnie, nézzen szét webáruházunkban, és ismerje meg JBC forrasztópáka készletünket, hiszen ezek a modellek minden elvárásnak eleget tesznek!Milyen eszközökre lesz szükségünk, ha forrasztástechnikával szeretnénk foglalkozni?

Milyen eszközökre lesz szükségünk, ha forrasztástechnikával szeretnénk foglalkozni? Bizonyos munkafolyamatok során elengedhetetlen, hogy rendelkezésünkre álljanak minőségi forrasztástechnikai eszközök, amelyek alkalmazásával megvalósíthatjuk a készülékek áramkörének működését.


Egy forrasztási munkafolyamathoz szükségünk lesz pákára, forrasztóanyagokra, emellett tanácsos egy kisebb szivacsot is beszerezni, ami a pákahegy tisztítását biztosítja. Az alkatrészlábak tisztításához ónszippantóra lesz szükségünk, továbbá, ha speciális technikát alkalmazunk, ehhez különböző forrasztókenőcsök is megvásárolhatók.


A forrasztástechnikai eszközök terén rendkívül széles kínálattal várnak a szaküzletek, így a saját anyagi kereteinkhez tudjuk igazítani megvásárlásukat. Értelemszerűen, ha csak néhány áramkört szeretnénk forrasztani, abban az esetben nem szükséges mélyen a zsebünkbe nyúlni, viszont, ha napi szintű használatról van szó, tanácsos jobban megvizsgálni a kínálatot, és valóban színvonalas termékek mellett dönteni.


Szerezze be nálunk forrasztástechnikai eszközeit, a minőséget garantáljuk!Weller forrasztóállomás: Ha a minőséget keresi

Weller forrasztóállomás: Ha a minőséget keresi A forrasztástechnika központi feladata két különálló anyag egybeforrasztása. Az anyagok felületét a megfelelő eszközzel, forrasztópákával megolvasztják, és oldhatatlan kötést hoznak létre. A forrasztás minőségi és tartós kivitelezéséhez, a forrasztópákához még különféle kiegészítők, forrasztórúd vagy forrasztóállomás is szükséges. Így a feladat, az anyagok összeforrasztása valóban tartósan kivitelezhető.


Keressen minket bizalommal, és vásároljon webáruházunkból a forrasztáshoz nélkülözhetetlen kiegészítőket. Weller forrasztóállomás is megtalálható kínálatunkban, amivel a megfelelő energiát is előállíthatja a forrasztáshoz. Érdemes tudni, hogy a forrasztóállomást a forrasztópákával együtt gazdaságosabb megvásárolni. Nálunk mindkettőt talál, igényeinek, terveinek megfelelően.


Keressen minket megadott elérhetőségeinken, és rendeljen Weller forrasztóállomást, valamint egyéb forrasztáshoz használt kellékeket is be tud szerezni webshopunkból!Tudnivalók a legfontosabb forrasztástechnikai eszközökről

Tudnivalók a legfontosabb forrasztástechnikai eszközökről A forrasztástechnika az egyik leggyakrabban alkalmazott eljárás a gyártási folyamatok során, számtalan elektronikai berendezés és alkatrész e technikának köszönheti a működőképességét. Ahhoz, hogy a forrasztásokkal össze lehessen illeszteni különböző, kisebb alkatrészeket, elengedhetetlenek a forrasztástechnikai eszközök, amelyekből számtalan funkciójú, kialakítású szerszám áll a vásárlók rendelkezésére!


Ha az eszközök beszerzésén gondolkodik, először is ne feledkezzen meg a forrasztó pákáról, ami a legfontosabb szerszám a forrasztástechnika terén, hiszen az eszköz nélkül képtelenség felforrósítani a forraszanyagot, ami a kisebb alkatrészek egyesítéséért felel! Forrasztó pákákból a legtöbb szakember a hagyományos típust részesíti előnyben, de egyre többen használnak pisztoly formájú eszközöket is.


A forrasztó pákán kívül forrasztási elszívóra is szüksége lesz, ugyanis a forrasztástechnika során káros anyagok kerülnek a levegőbe, amelyek belélegezve komoly egészségügyi szövődményeket okozhatnak! Az elszívó használatával elkerülhetőek a komolyabb megbetegedések!


Kínálatunkban minden fontos eszközt megtalálhat a forrasztástechnikához! Vásároljon minőségi terméket választékunkból!A forrasztó rudakról bővebben

A forrasztó rudakról bővebben A forraszanyagokat már többször ismertettük, bemutattuk, hogy melyik milyen esetben használható. Azonban a forrasztó rudak egy kicsit speciálisabb felhasználásúak, ezért még kevés szót ejtettünk róluk. Most itt az idő, nézzük, mire jó a forrasztó rúd!


Az úgynevezett tömör forraszanyagokat a forraszkádak feltöltéséhez használják, illetve olyan forrasztás esetén, ahol a folyasztószer és a forraszanyag felvitele nem egyszerre történik. A tömör forraszoknak több formája létezik: a szemcsés a kitöltő anyag forraszkád feltöltése esetén, huzalt automatikus szintszabályozóval rendelkező forraszkádakhoz használunk, pálcát pedig kisméretű forraszfürdőhöz. A forrasztó rudat nagyobb forraszkádakhoz, vagy a függeszthető kivitelt automata adagolókhoz ajánljuk.


Keressen minket bizalommal forrasztó rudakkal kapcsolatban, minőségi termékek széles választékával várjuk! Nálunk minden forrasztástechnikai eszközt megtalál egy helyen, méghozzá kedvező áron, rövid szállítási határidővel!
A forrasztástechnika történetéről röviden

A forrasztástechnika történetéről röviden A forrasztástechnika története hallatán az emberek többsége nagy valószínűséggel a 20. századra asszociál. Meglepő, de a forrasztástechnika az ókor óta jelen van az emberiség történetében!


A forrasztástechnika legrégebbi régészeti leletei körülbelül a Kr.e. 5. századból valók. A régészek olyan tálakat és vázákat találtak ebből a korszakból, amelyeken forrasztás nyomait vélték felfedezni, a későbbi korok leleteiben pedig már nem csak egyszerűbb alapanyagú tárgyakat, hanem réz és bronz eszközöket is találtak, amik szintén a forrasztátechnikának köszönhetően voltak összeillesztve. A technikát főleg az egyiptomiak és a görögök alkalmazták előszeretettel.


Természetesen a forrasztástechnika mára jóval egyszerűbbé és korszerűbbé vált. A változás főleg az elektromosság felfedezése után állt be, ekkor fejlesztették ki a technika alkalmazásához nélkülözhetetlen forrasztópákákat is.


Ha Ön is rendszeresen foglalkozik forrasztástechnikával, szerezze be a szükséges eszközöket választékunkból!


Weller

Világhírű gyártó több, mint ötven év a a piacon

JBC

Kulcs a sikeres kézi forrasztáshoz

ERSA

Forrasztási megoldások mindent egy kézből

Hakko

Több mint ötven éves Japán gyártó

Quick

Az egyik piacvezető Kínai gyártó

Plato

A világ egyik legnagyobb pákahegy gyártója, a legnépszerűbb forrasztó pákákhoz.

Bofa

The world leader in fume extraction technology